Author Topic: Mersul in grup.  (Read 2547 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stelian

  • Scuterist
  • ***
  • Posts: 1
Re: Mersul in grup.
« Reply #15 on: June 19, 2011, 03:16:38 PM »
salut.
noul venit deranjeaza...nu vad atat importanta numarului in sir, cat vad o importanta mai mare a faptului,ca ar trebui sa lasam/lasati pe cei cu scutere mai...problematice la mijloc, in timp ce cei cu scutere mai bune"tehnic vorbind" sa stea in fruntea si in spatele coloanei. sa clanzonezi scurt si a trage pe dreapta cu 50km/h este oarecum ok(in afara localitatii);dar daca se mintampla  intr-o zona mai poluata fonic? ??? din cate stiu nu poti sta cu ochii in retrovizoare tot timpul(in special in oras...vorbesc  de bucuresti) si nu tot timpul ai timp sa si numeri. cand sante-ti putini(3-6) este ok. ;) dar daca vom/veti depasi numarul.....in calatorie.... mai bine va ganditi la un alt semnal acustic(poate doua mai lungi in afara localitatilor si trei scurte in localitati) nu stiu daca m-am facut inteles...  //  bere

Offline anothergxg

  • Burgman owner wannabe
  • SCBv co-Founder
  • Scuterist
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Mersul in grup.
« Reply #16 on: June 19, 2011, 03:44:16 PM »
momentan n-a fost cazul de tura in numar foarte mare.
in mod normal, ar trebui pastrata o viteza pe care sa o poata atinge toata lumea. daca e unu' cu scuter de 50, in grup de scutere mari, atunci ala conduce coloana.
daca e grup de scutere de putere apropiata, atunci grupul merge mai incet decat pot scuterele, astfel incat daca unu' are o problema, sau vrea sa opreasca, poate iesi din coloana si preia conducerea.
in oras, mai ales in oras aglomerat, nu vad rostul mersului in grup. stabilesti locatia de intalnire si fiecare cum poate. daca mergi in grup incurci si esti incurcat, asa ca "doamne-ajuta" e cea mai buna tehnica.
in afara, poti merge in grup si te poti uita linistit si in oglinzi, pentru ca viteza e relativ constanta.
faza cu claxonul e relativa. poate cel care conduce grupul are casti, sau mobra zgomotoasa, sau chiar nu aude.